Domaine Zind-Humbrecht fra Alsace nyder et godt ry verden over og er kendt for sine sublime hvidvine med ekstrem høj standard og nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Siden 1976 har Erik Sørensen Vin haft en tæt samarbejde med domænet og “Master of wine” – Olivier Humbrecht. Det er med stor stolthed, at vi følger udviklingen i vinene, der år efter år høster anmeldernes ros verden over. Erik Sørensen Vin er eneimportør af Zind-Humbrechts vine i Danmark.

Ejer og vinmager Olivier Humbrecht er én af de 356 uddannede mennesker i verden, der kan kalde sig “Master of Wine” og var den første franskmand, som tog den krævende uddannelse. Vejen til at skabe de store vine blev lagt allerede i 1960’erne og 1970’erne, hvor det lykkedes Oliviers far, Léonard Humbrecht at købe nogle af Alsace’ bedste parceller på de meget stejle skråninger, der var blevet efterladt af bønder, som søgte mod fladere, lettere tilgængelige områder.

Biodynamisk vinproduktion

Domænet har 41,1 hektar vinmarker i Alsace spredt over 6 kommuner. Alle Zind-Humbrechts vine er biodynamiske, hvilket vil sige, at huset ikke anvender sprøjtegifte eller andre kemikalier på mark og i kælder. Ifølge den biodynamiske tankegang er der balance i samspillet mellem marker, menneske og kosmos, og vinbonden tager bl.a. hensyn til månens position i forhold til markarbejde, gødning og høst.

Vine der “laver sig selv”

Olivier laver vin efter princippet om, at vinen “laver sig selv”, når først druerne er høstet, sorteret og gæringen begyndt. Han bruger kun den naturlige gær, der sidder på druerne, så gærens måde at virke på kan variere i samspillet mellem de enkelte gærkulturer, markernes vejrprofiler, druesorterne, sukkerniveauet i det konkrete år og de forskellige syretyper, der indgår i processen. Resultatet er, at nogle vine i nogle år gærer i 2 måneder, andre i over et år. Nogle gærer ud / til meget lavt restsukkerniveau, andre stopper med forskellige grader af restsødme.

“Indice” systemet

Da Olivier oplevede, at selv hans kone havde svært ved at finde en passende vin i kælderen, indså han, at kunderne måtte have samme problem med den mængde forskellige vine, han laver. Fra årgang 2000 har alle vine i et af de nederste hjørner på etiketten et indice nr. fra 1-5, hvor Indice 1 er helt tør; 4 og 5 har meget følelig restsødme og er mest til kraftige oste, desserter og et sublimt glas for sig selv.

Se udvalget af vine fra Zind-Humbrecht

Vil du vide mere om vinene fra Domaine Zind-Humbrecht? Kontakt din vinkonsulent på: vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00